Kritieke infrastructuur

Hackers werken digitaal. Toch zijn zij in staat om via cyberaanvallen op de kritieke infrastructuur fysieke schade aan te richten. Deze infrastructurele voorzieningen worden aangestuurd door SCADA- of ICS-systemen en zijn via computernetwerken verbonden met internet.

Een kwaadwillende zou bijvoorbeeld moedwillig sluizen en bruggen kunnen openen, wissels omzetten of meters in een (kern)energiecentrale een verkeerde waarde aan laten geven. Hoewel de kans niet zo groot is dat dit in Nederland daadwerkelijk gebeurt, is het reden genoeg om de kritieke infrastructuur op deze risico's te testen en hiertegen te beveiligen.

Madison Gurkha werkt al meer dan 15 jaar aan informatiebeveiliging op verschillende niveaus binnen de vitale infrastructuur, waaronder de waterschappen. Wij begrijpen daardoor als geen ander de uitdagingen waar u mee te maken heeft en helpen u graag om informatiebeveiliging efficiënt en grondig aan te pakken.

Lees er meer over in de factsheets hiernaast of neem contact op voor advies op maat.

Uitnodiging Kennismiddag Informatiebeveiliging binnen de vitale infrastructuur - september 2017

Speciaal voor de professional die werkzaam is binnen de vitale infrastructuur en belast is met informatiebeveiliging in het algemeen en de beveiliging van SCADA/ICS-systemen in het bijzonder, organiseert Madison Gurkha medio september een kennismiddag "Informatiebeveiliging binnen de vitale infrastructuur". Tijdens deze kennismiddag geven we praktische informatie en checklists over onderwerpen als: Baseline informatiebeveiliging, Privacy in relatie tot Wbp en AVG en de kwetsbaarheid van SCADA- en ICS-systemen. Zorg dat u erbij bent en reserveer uw plek! Deelname is gratis.

Bezoek Madison Gurkha tijdens Waterinfodag 2017 | 30 maart 2017 | 's-Hertogenbosch

De Waterinfodag is het jaarlijkse onafhankelijke congres met een beurs over de informatievoorziening in de watersector. Overheden, bedrijven en kennisorganisaties informeren elkaar over ervaringen, nieuwe ontwikkelingen en ambities. Kom langs bij onze stand of bezoek de presentatie waarin Ralph Moonen, technisch directeur bij Madison Gurkha, de belangrijkste best practices geeft voor het beschermen van de privacy en het veilighouden van IT/SCADA/ICS systemen. Lees meer over Waterinfodag

 

@Madison Gurkha 2017
Webdesign Studio HB / webdevelopment Medusa