Zorginstellingen

IT security binnen de zorg is lastig. Zorginstellingen zijn open organisaties. Ze worden bezocht door veel patiënten en bezoekers voor die patiënten. De fysieke beveiliging is complex. Daarnaast is de beschikbaarheid van IT en patiëntgegevens van het grootste belang.

Het gaat regelmatig om leven en dood en dan moet IT het gewoon doen. Alle patiëntgegevens moeten voorhanden zijn. De gegevens waarmee de zorg werkt, verdienen alle mogelijke bescherming. Het gaat om zeer privacygevoelige data waar uiterst zorgvuldig mee moet worden omgegaan.

De NEN 7510-norm biedt hiervoor houvast en besteedt ook aandacht aan het periodiek laten uitvoeren van IT security testen, zoals penetratietesten.

Benieuwd wat Madison Gurkha voor u kan betekenen? Lees erover in de factsheet hiernaast of neem contact op voor advies op maat.

Uitnodiging Kennismiddag Privacy in de zorg - 9 mei 2017

Speciaal voor professionals in de zorg die belast zijn met privacy en de beveiliging van persoons- en patiëntgegevens organiseert Madison Gurkha op 9 mei a.s. een kennismiddag "Privacy in de zorg". Tijdens deze kennismiddag geven we praktische voorlichting en checklists waarmee u snel kan nagaan wat er op korte en langere termijn geregeld moet worden om aan de huidige en toekomstige (Europese) wetgeving te voldoen. Zorg dat u goed voorbereid bent en meld u nu aan! Deelname is gratis.

Interview Ton Bogerd ICT-manager bij VECOZO

VECOZO is hét landelijk communicatiepunt voor de zorg. Zij zorgt voor een veilige en kwalitatief hoogwaardige omgeving waarin ketenpartijen administratieve gegevens uitwisselen. Lees hier het interview met Ton Bogerd, ICT-manager bij VECOZO. "We hebben een robuuste security-architectuur en gelet op de aard van onze dienstverlening is dit niet meer dan vanzelsprekend".

 

@Madison Gurkha 2017
Webdesign Studio HB / webdevelopment Medusa