Zorg

IT security binnen de zorg is lastig. Zorginstellingen zijn open organisaties. Ze worden bezocht door veel patiënten en bezoekers voor die patiënten. De fysieke beveiliging is complex. Daarnaast is de beschikbaarheid van IT en patiëntgegevens van het grootste belang.

Het gaat regelmatig om leven en dood en dan moet IT het gewoon doen. Alle patiëntgegevens moeten voorhanden zijn. De gegevens waarmee de zorg werkt, verdienen alle mogelijke bescherming. Het gaat om zeer privacygevoelige data waar uiterst zorgvuldig mee moet worden omgegaan.

De NEN 7510-norm biedt hiervoor houvast en besteedt ook aandacht aan het periodiek laten uitvoeren van IT security testen, zoals penetratietesten.

 

Interview Ton Bogerd ICT-manager bij VECOZO

VECOZO is hét landelijk communicatiepunt voor de zorg. Zij zorgt voor een veilige en kwalitatief hoogwaardige omgeving waarin ketenpartijen administratieve gegevens uitwisselen. Lees hier het interview met Ton Bogerd, ICT-manager bij VECOZO. "We hebben een robuuste security-architectuur en gelet op de aard van onze dienstverlening is dit niet meer dan vanzelsprekend".

 

@Madison Gurkha 2017
Webdesign Studio HB / webdevelopment Medusa